23 Haziran 2010 Çarşamba

Neden ölüyor kardeşlerimiz neden?

TÜRKİYE ŞEHİT HARİTASI



Bu yazıyı bloga dökerken aslında içimden şunu geçirdim. Bak kızım dünya ne senin söylediklerinle değişecek ne de gidenler geri gelecek. Önce önemsiz olduğunu kabullen, sonra otur konuşalım içindeki öfkeden kudurmuş alt benlikle...

Işık hızıyla değişen gündemimizin aslında hiç değişmeyen ama bir şekilde değiştirilmek istenen, üstü örtülmeye çabalanan o acı tablosu...Son 4 ayda yaklaşık 60 şehit verdik. Evet hayatının baharında 60 can. Hayalleri olan, anasının kuzusu, sevdiceğinin yolunu gözlediği o gencecik bedenler...

Analar, babalara, kardeşler 'VATAN SAĞOLSUN' diyor. Onlar da öyle demişti son sözlerinde 'VATAN SAĞOLSUN'. Çünkü onlara birileri kendi arasında rant sağlıyor sen de boşu boşuna ölüyorsun demediğimiz için, vatan uğruna ölüyorsun dedikleri için 'VATAN SAĞOLSUN'!

Komplo teorilerini bir kenara bırakalım ama Allah aşkına siz de sormuyor musunuz bu nasıl istihbarat, bu nasıl askeriye, bu derme çatma yer nasıl karakol oluyor açık hedef haline gelsin diye mi, 3aylık er daha silak tutmayı yeni öğrenmişken terörün kucağında ne işi var? Evet eminim siz de soruyorsunuz.

Dünyanın en kalabalık ordularından biriyken nasıl oluyor da 3-5 çapulcuyla başedemez oluyoruz nasıl? Milli Gelirimiz %65'i askeriyeye ayrılıyor ve -dikkat- sadece %2'si eğitime ayrılıyor. Arkadaşlar nerde bu paralar, paralarımız nereye aktarılıyor? Madem bu para orduya aktarıldı o zaman neden hiçbir başarı yok neden? Japonya gelişmiş ülke diyip duruyoruzya bunun sebebi Japonya'nın askere para ayırmaması. Eğer biz de askere bu kadar çok para ayırmak zorunda kalmasaydık o parayı eğitime sağlığa aktarsaydık emin olun biz de refah bir toplum seviyesine ulaşırdık.

Görüyorsunuz işte nereden nereye etkiliyor terör ve bütün bunların hiç bir işe yaramadığını görmek, hala kardeşlerimizin ölüm haberlerini almak sizi bilmem ama benim çok kanıma dokunuyor.

PKK silahı, roketatarı, mühimmatı nerden sağlıyor? Ben söyleyeyim hala farkına varamayanlar varsa. İncirlik Üssü, Irak'taki kamplar ve elbette gizli el İsrail. Peki Türkiye bunu bilmiyor mu? Elbette biliyor. O zaman İncirlik Üssü neden kapatılmıyor? Neden boş kamplar bombalanıyorda, terörist besleyen kamplara dokunulmuyor, neden?

BDP'li milletvekili çıkıp 'ÇOCUKLARINIZI ASKERE GÖNDERMEYİN' diye çağrı yapabiliyor. Neden susturulmuyor? Neden izin veriliyor?

Recep Tayyip Erdoğan İsrail'den üstün hizmet madalyaları alıyor. Sonra da gelip şehitlere kelle diyor. Hala iktidarda...Neden?

Osman Pamukoğlu ve Banu Avar gibi bir şeylerin farkında olan insanlar kendini paralaya dursun ve herkes bu insanlara kulaklarını tıkasın. Taraf yazarı pezevenklerde işlerine gelmediği için bu insanları topa tutsun. Sahi Taraf bu kadar açık PKK propagandası yaparken neden kapatılmıyor?

Rockefeller Ailesini duydunuz mu? Ya Mason Cemaaitini? Peki ya Amerikan Dolarının üstündeki 'IN GOD WE TRUST' yazısını da mı görmediniz?

Sona gelirken, yazımın başına dönmek istiyorum. Evet biliyorum ben önemsizim ve söylediklerim dünyayı değiştirmeyecek, bizim ülkemizde şehitler, Afrika'da ise açlıktan ölen çocuklar olacak. Neden mi? Birileri kontrolü elinde tutsun diye. Dünyaya hükmedebilsin diye. Evet birileri gerçekten kötü çünkü.

Aslında bu yazı çok daha uzun olabilirdi ama detaylara girmek istemedim. Düşünün diye. Beyniniz özgür kalsın diye. Neyin ne olduğunu verdiğim yaklaşımlardan kendiniz çıkarın diye...Lütfen arkadaşlar, bir tek ben önemsizim ama hepimiz bağırırsak, hepimiz kusarsak bildiklerimizi işte o zaman bir şeyler değişebilir. LÜTFEN!

9 yorum:

éLLa Çiça dedi ki...

canim alelacele yazmis oldugum yazimda deginmek istedigim deginemedigim butun konulara yer vermissin. tebrik ediyorum seni. harika bir yazi olmus bazi insanlar at gözluklerini takmaya devam ededursun sen , ben ne demek istedigimizi anladik ya o bile yeter bana. benim yazdigim o yazida bile kalkip hala laf savuran cahillerimiz var, biz önemsiziz belki ama belki yazdiklarimizla insanlarin gözunu acmayi basarabiliriz.öperim

mademoiselle dedi ki...

ah neye yanayım? parsel parsel topraklarımız satılıyor, melih gökçek, RTE ve diğer bakanlar kendine halkın sırtından servet sağlıyor, diyarbakır'da teröristler köyleri basıyor asıl ordaki kürtlerin korunması gerekirken dağdan inen köpekleri koruyor bu hükümet. bazen etrafımdaki komşu teyzelere bile lafımı geçiremiyorum 'ama tayyip yakışıklı adam' diyorlar çünkü bu hale getirildik bu milletin beyni evlilik programlarıyla, balon gündemlerle yıkandı. olsun ölsün birileri, aç kalsın birileri, taciz edilsin birileri. göz göre göre uyutuluyoruz, bu derin uykudan uyanmak için sanırım kafamıza bomba falan düşmeli belki sarsıntının etkisiyle kendimize geliriz.

éLLa Çiça dedi ki...

blogumun kiyisinda kösesinde "okunmali" diye kucucuk bir köse actim. iznin olursa senin bu konunun linkini de oraya yerlestirmek istiyorum

mademoiselle dedi ki...

elbette. sevinirim hatta blogu yeni açtığım için fazla kişiye ulaşması zaman alır hem senin sayende hala uyuyan birileri varsa belki derin uykusundan uyanır.

éLLa Çiça dedi ki...

insallah.. ekledim tsk ederim.

)-( Asabi BalıK )-( dedi ki...

Güzel yazı, tabii ki bitmez yazmakla. Ama bu işler tek tek dediğin gibi bir bireyi aşar, toplum olarak biraraya gelme şansımız da pek yok bence (belki bir gün bunlara değinirim blogda). Benim şahsım adıma yapmaya çalıştığım şey iyi insan olmak. Müdahale edebileceğim çevreye müdahale etmek. Zaman gelir elimizde daha fazla güç olur, o zaman daha büyük müdahale ederiz. Ama tümdengelim kolay geliyor bize, "devlet şöyle yapsın, böyle etsin." Biz de vatandaş olarak birşeyler yapabiliriz diye düşünüyorum.

mademoiselle dedi ki...

devletin belirli görevleri vardır elbette yapmalıdır fakat bu insanların yan gelip yatması demek değildir. etrafında olanlara 3maymunu oynarsan işte sonunda böyle 'sahibinden kelepir satılık vatan'la başbaşa kalırsın. kişisel olarak hiçiz ama toplu olarak çok şey olabiliriz. çünkü bu ülkede sıradan bir vatandaşın söylemlerini kimse ciddiye almaz ama o sıradan vatandaşlar birleşip toplum bilinci oluşursa işler değişir. sevgiler.

)-( Asabi BalıK )-( dedi ki...

-mademoiselle- doğru diyorsun tabi, katılıyorum. Lakin bu denge işi. Yani devlet vatandaşa yaklasacak, vatandaş da daha az çalıp daha çok vergi verecek. Devlet dediğimiz şey bizim bir yansımamız sadece. Uzaydan gelen bir sihirli değnek değil maalesef. Tabii ki önder insanlar olacak ki toplumu yönlendirecek, onları yetiştirmek de "ana" ların elinde önce.

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

elelrine saglık cnm benım