6 Temmuz 2010 Salı

Dünya Kupası, Hakemler, Vuvuzela, Baba Kız Dialogları, Rammstein ve saçma sapan bir yazı Futbol çok Enteresan canım

Uruguay-Hollanda Maçı oynanan şu anlarda kız başıma izninizle iki çift kelam edeceğim sevgili okurlar.

Babamla biz futbol konuşmayı çok severiz. Az önce maç başlarken hakemin Özbek olduğunu öğrendik. Ben susar mıyım hiç vay efendim Allahın Özbek'i bile (aşağılamıyorum lan Özbek candır, anladınız siz ne anlamda söylediğimi daha ülke kurulalı kaç yıl oldu -tarihi bilgi:1991'de SSCB'den ayrılmak suretiyle kuruldu-) 2010 Dünya Kupası'na hakem olmuş da bir tane Türk evladı niye olamamış. Babam da SSCB diyor Rus disiplini diyor falan filan. Sonra başladı ki bir hikayeye evlere şenlik. Zamanında daha kendisi askere bile gitmeden Fatih sokaklarında yağız bir delikanlıyken radyodan maç dinliyormuş -malum vizontele o vakitler yaygın değil- (bu sırada an itibariyle Hollanda gol attı alkışlık gol oldu babamın tabiriyle 'vaaay portakallar' şu an yazıyorum diye beni dürtüyor bak kızım bak bak bak nasıl attı bak diye) neyse geri dönersek işte babuçka henüz genç iken Doğan Babacan diye bir hakemimiz varmış Real Madrid maçında 3 kırmızı çakmış iyi mi? Zaten ondan sonra da çağırmamışlar adamı. Ben de merak edip girdim baktım kimdir bu medar-ı iftiharımız diye aynı şahıs dünya kupalarında
ilk kırmızı kart gösteren hakem olma özelliğini taşıyormuş (adam kırmızı beyler) -1974'te Almanya'daki finallerde Batı Almanya-Şili arasında oynanan açılış maçını yöneten Doğan Babacan, 67. dakikada Şili'li Calos Caszely'yi kırmızı kartla oyundan atarak, kupalardaki ilk kırmızı kartı gösteren hakem oldu.- Böyle bir gurur kaynağımız varmış gözlerim yaşardı. 1930 doğumluymuş kendisi efem.





Ya bir gözüm Hollanda-Uruguay'da saçma sapan yazmış olabilirim. Aynı anda babama laf yetiştiriyorum her pozisyonda dürtükleniyorum (ay allahtan babamdan bahsediyorum yanlış anlaşılmaya müsait cümle kurmuşum) Bu arada en başından beri favorim Almanya'dır sevgili okurlar. Heil! diyorum başka bir şey demiyorum. Aslında 2010 Dünya Kupası çok sikko geçmekte hani bir kaç maç dışında heyecan tavan noktasında değildi. Aklımda kalanlardan biri İsviçre Milli Takımı'nda 3 Türk'ün oynadığıydı. (Hakan Yakın, Gökhan İnler, Eren Derdiyok) Bir diğeri çok umut bağlanan Maradona-Messi ikilisinin fos çıkmasıydı. Artık 2014'te göreceğiz Messi'yi.(Bu arada Messi'ye niye çikin diyorlar anlamıyorum tam koca tipi var onda, böyle aile babası olacak tip Ronaldo gibi apaçi değil en azından hoş ben Ronaldo'yu da severim niye çemkirdiysem şimdi) Bir de Japonya-Paraguay maçında Japonya penaltılarda verdi ya neredeyse ağlayacaktım lan çok acıklıydı. Son olarak Uruguay'lı Luis Suarez 'in yarı finalde oynamamak pahasına sırf ülkesi yarı finale çıksın diye elle topu çıkarması paha biçilemez$$$ Neyse yarı final maçlarına dönersek şu an oynanan maçı Hollanda alacak diyorum finalde de cCc Almanya siker cCc (Bu arada Almanya'da bizden biri ilk 11'de o da Mesut Özil. Çocuğa boşuna vatan haini demeyin gurur duymalıyız bence. Bir de Klose ben çocuktum vardı hala var lan adeta Oliver Khan olacak sanırım ve bir itifar ben çok küçükken bundan 3önceki dünya kupasında Klose'ye aşık olmuştum ergenlik işte=)

Saçma sapan bir yazı oldu farkındayım ama hazır bu kadar saçmalamışken Vuvuzela'ya zerre kadar antipati beslemediğimi de belirtmek isterim. Şimdi elin gavuru gelip bizim zurnaya laf etse canımız sıkılmaz mı? Yazık yıllardır eziliyor adamlar -bırakınız yapsınlar bırakınız çalsınlar- efendim. Bakırköy'de Vuvuzela satıyorlardı neredeyse alacaktım öyle marjinalim öyle marjinalim ki her türlü kültüre sahip çıkarım.

Sona doğru yazımı Rammstein'den Lost Highway filminde David Lynch'in kıymetini anlayıp kullandığı Rammstein şarkısıyla tamamlıyorum. (Heil Rammstein Heil Deutschland) Zira futbol gazına fazlasıyla uygun bir parça. Umarım sonuçlar konusunda yanılmam yoksa rezil olduğumu da buradan ilan ederim siz merak etmeyin. Bu arada pozisyon oldu.

http://fizy.com/#s/1ayp41 (buyrun dinleyin)

Ay yazıyı bitireyim derken Uruguay gol attı ay fikrimi mi değiştirsem bilemedim. Ömer Üründül'ün de belirttiği gibi 'Futbol çok Enteresan' (hiçbir şeyi anmadan geçmedim popilist yazar edasındayım vaay anasını)

dipnot: (okumasan da olur ama oku bence) Tüm bunlar olurken 15 dakkalık arada annem Melekler Korusun adlı diziyi açtı. Babam -15 dakkada n'aparsan yap sonra ben maçımı izlerim- dedi. Öyle de oldu. Annem çekti salondaki televizyona gitti. -Çek git bebeğim uzaklara çek git- dedi babam. Annem çekip gitmeden -mısır haşladım yir misin yivrum- dedi. Kardeşim interneti çekip kendi pc sine takmaya çabaladı (ay ne kadar zenginiz görüyor musun sevgili okur dizüstüler masaüstüler havada uçuyor) Böyle şeyler oldu işte. Bu ne biçim bohem hayat nasıl bir yaşam tarzı diyenleri o çok nefret ettikleri vuvuzelaya havale ediyorum. Behlül kaçar. Yok lan ben kaçtım hadi görüşürüz.

Rammstein beni sarmaz diyenlere alternatif dipnotumuzla müteselsil Musa-Gülşah ikilisinden Çek Git Bebeğim geliyor.

http://fizy.com/#s/1032ko

3 yorum:

öküz altındaki buzağı dedi ki...

ulan karı futbola da el attın ya allah seni bildiği gibi yapsın ben anca desperate housewife modunda kendi hayatımı yazıorum çalakalem=)

Caner dedi ki...

3te yetmez 5 tane diyerekten göstereymiş,dahada iyiymiş.
Hayat Spor sayfasında,oyuncunun götceğizinden ne istemişlerde,basımı oraya yapmışlar ki?

Türkiye olmayınca cidden tadı çıkmıyor şu Dünya Kupasının.

mademoiselle dedi ki...

@pithopitho el kol bacak ne bulursam atıyorum=)

@caner haklısın valla içime dert oldu biz gidemedik ya

bu arada rezil olmadım uruguay 2 hollanda 3 tahminim tuttu. :)